In Blogg

Ledare med fysisk, intellektuell och emotionell närvaro får tillgång till sin sanna potential  med konsekvenser som attraktiva miljöer, motiverade team och positiva resultat.

Att vara fullt ut närvarande är att i ett givet läge vara fullt ut närvarande i din kropp, dina tankar och dina känslor samt att ha tillgång till hela din sanna fysiska, mentala och emotionella potential.

Att vara fullt ut närvarande i kroppen betyder att jag har tillgång till alla de signaler kroppen sänder om sitt eget tillstånd men även till de signaler som kroppen sänder om sitt samspel med den specifika situationen. Det betyder också att jag har tillgång till hela min fysiska förmåga så som den är just nu. Då vi människor är ett helhetssystem så påverkar mitt fysiska tillstånd även de andra två, mitt mentala och intellektuella tillstånd.

Att vara fullt ut närvarande mentalt betyder att jag har tillgång till alla mina tankar om mig själv och mitt eget tillstånd men också till mina tankar om den specifika situation jag befinner mig i. Det betyder också att jag har full tillgång till hela min mentala förmåga så som den är just nu. Då vi människor är ett helhetssystem så påverkar mitt mentala tillstånd de andra två, mitt fysiska och emotionella tillstånd.

Att vara fullt ut närvarande i mina känslor betyder att jag har tillgång till alla mina känslor om mig själv och mitt eget tillstånd men också till mina känslor om den specifika situation jag befinner mig i. Det betyder också att jag har tillgång till hela min emotionella förmåga så som den är just nu. Då vi människor är ett helhetssystem så påverkar mitt emotionella tillstånd de andra två, mitt fysiska och intellektuella tillstånd.

Det spännande är att jag bara är fullt ut närvarande och har tillgång till min sanna potential när jag befinner mig på eller precis utan för min komfortzon. Om jag under för lång tid understimuleras fysiskt, mentalt eller emotionellt så kommer mitt system gradvis att släckas ner och både min förmåga att vara fullt närvarande i situationen samt min faktiska förmåga att hantera situationen kommer att minska.

Föreställ dig en situation där din kropp känns kraftlös, där du känner att din hjärna känns trög och emotionellt känner du dig död inombords. Oavsett vad du upplever – skulle du säga att det gör dig mer eller mindre närvarande i situationen? Mer eller mindre kapabel att hantera situationen?

Omvänt föreställ dig att du befinner dig i en situation där stimulansen blir för hög, dvs jag känner hur kroppen smärtar och inte riktigt fixar situationen, hur tankarna rusar utan att jag får grepp om situationen, hur känslorna stormar inom mig och får mig att känna mig nästan kaotisk. Oavsett vad du upplever – skulle du säga att det gör dig mer eller mindre närvarande i situationen? Mer eller mindre kapabel att hantera situationen?

Det min erfarenhet visar är att i det första fallet så minskar gradvis både vår närvaro i livet likväl som vår förmåga att hantera livet. Vår utveckling går åt ett håll där vi blir mindre och mindre effektiva, där vår livfullhet gradvis sjunker och slutligen så minskar både vår faktiska men även upplevda förmåga att hantera livet.

I det andra fallet klarar inte vårt system av att hantera situationen utan våra försvarssystem, både de fysiska och psykologiska, slår till. De fysiska får oss att antingen börja slåss för att attackera situationen, fly situationen eller, om det inte fungerar, stänga ner alla system och stelna. De psykologiska försvaren kommer att förvränga vad det än är som du upplever till något som du faktiskt kan hantera. Utmaningen här blir att du kommer att förbruka enormt mycket energi vilket riskerar att bränna ut systemet samtidigt som du inte kommer att kunna vara fullt ut närvarande i din situation eftersom ditt system har förvägrat dig tillgång till dina egna erfarenheter.

Psykologisk trygghet

Det enda sätt som fungerar är att tränare eller ledare skapar ett klimat som är tillräckligt psykologiskt säkert för att idrottarna eller medarbetarna skall våga vara fullt ut närvarande och fullt ut använda sina sanna potentialer. Bara på så sätt kan jag som tränare eller ledare få ut full effekt av mitt lag eller min organisation.

Min erfarenhet säger mig också att det bara är ledare som klarar av att vara fullt ut närvarande och fullt ut nyttja sin egen fulla potential som har förmågan att få ut full effekt av sina organisationer eller lag.

Nyckeln är att jobba med sin egen förmåga att hantera den verklighet jag är satt att leda. Att lära mig och träna mig själv i hur jag skall bryta de negativa reaktioner som kommer upp både fysiskt, mentalt och emotionellt i olika situationer. Reaktioner och beteenden som är skapade för att skydda mig från att komma i kontakt med det jag upplever att jag inte kan hantera och som gör att det inte är möjligt för mig att fatta rätt beslut på rätt problemgrund eller för den delen genomföra det.

Föreställ dig tre olika ledare

  1. Den ena ledaren upplever du inte är närvarande varken fysiskt, mentalt eller emotionellt. Hur påverkar det dig?
  2. Den andra ledaren upplever du som stressad både fysiskt, mentalt och emotionellt. Hur påverkar det dig?
  3. Den tredje ledaren upplever du som fullt ut närvarande i situationen oavsett om denna är positiv eller negativ. Hur påverkar det dig?

Ledare, tränare, idrottare och medarbetare som har förmågan att vara fullt ut närvarande och ha tillgång till sin sanna potential hanterar inte bara själva situationen mycket bättre – de har också en enormt positiv effekt på andra samt skapar en attraktivitet som andra människor vill ha del av och uppleva själva.

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter