In Blogg

Handen på hjärtat, hur bra är du på att be om hjälp när du behöver det? Vi lever i en kultur där vi många gånger blivit intalade att det är en styrka att klara sig själv. Att be om hjälp är ett tecken på svaghet. Men verkligheten är det totalt motsatta! Att förstå sina egna utmaningar och tillkortakommanden – och att våga be om hjälp när så behövs – är det främsta tecknet på styrka hos en person. Dessutom är det, i den komplexa värld vi lever i, enda möjligheten om du vill nå framgång. Eller som man brukar säga ”Ensam springer fort, tillsammans springer längre”. Tips nr 14 handlar helt enkelt om att be om hjälp.

Tips nr 14 – Be om hjälp

De flesta av oss är dåliga på att be om hjälp när vi behöver det. I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity hjälper vi deltagarna att bli medvetna om vad det är de behöver hjälp med, vad som blockerar dem, så att de kan fortsätta att utvecklas. Vi genomför en grundlig psykologisk bedömning av deltagarnas psykologiska försvarsstrukturer och på vilket sätt dessa hjälper dem men även blockerar dem i olika situationer. Utöver det genomför vi dagliga debrief- och reflektionspass mot bakgrund av vad de upplevt under dagen. Alla har möjlighet att lyfta sina utmaningar och alla har möjlighet att bidra med sina råd och feedback. Allt med syfte att få värdefull feedback från alla de briljanta deltagarna i gruppen.

Den typen av feedback-struktur som vi utvecklat i programmet Profound SImplicity kan du utveckla även i dina sammanhang, till exempel i ditt team på arbetet. På så sätt hjälps alla åt att utvecklas och hitta de rätta lösningarna på de utmaningar som dyker upp i vardagen.

Tips från coachen

Skapa en feedback-arena där alla på ett systematiskt och strukturerat sätt får möjlighet att lära sig att be om hjälp kring sina utmaningar.

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.