Kategori Blogg

Jag vet att många i mitt nätverk just den här veckan lever ett intensivt liv med seminarier och mingel i Almedalen, Visby. Och med det följer de viktiga uppdateringarna i sociala medier, för vem vet – om det inte finns på Facebook, LinkedIn och Instagram kanske det aldrig har hänt? Men allt behöver vara i lagom dos och du behöver en paus från alla intryck även den här veckan! Om detta handlar tips nr 3, bryt ditt beroende av teknologi och sociala medier.

Tips nr 3 – Bryt ditt beroende

Mer och mer forskning visar på det vi redan vet, dvs att vår hälsa och lycka förbättras ju mindre tid vi lägger på tekniska prylar och sociala medier. Men att veta att vi har en beroendeproblematik och att göra något åt det är två olika saker. Just nu pågår förberedelserna för vårt utvecklingsprogram Profound SImplicity som körs för tredje gången i början av 2020. Där kommer deltagarna under 5 dagar att vara väldigt lite uppkopplade mot sociala medier och arbeta väldigt lite via olika elektroniska apparater. Allt för att säkerställa att de har rätt miljö runt sig för maximal utveckling, för att kunna njuta fullt ut. Men även om du just nu inte är mitt ute i vildmarken finns det saker du kan göra för att bryta beroendet.

Tipps från coachen

Stäng av telefonen när du går och lägger dig så att du inte av slentrian öppnar upp och går igenom mail och sociala medier det första du gör på morgonen. Ge dig en chans att ta makten över din egen dag innan du kidnappas av dina sociala medier. Passa på att umgås med nära och kära, vänner och bekanta i det verkliga livet istället!

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.