In Blogg

Julen är en tid när många av oss tillåter oss att drömma stora drömmar. Själv har jag ända sedan jag var liten, när jag följde med min pappa på olika fotbollsmatcher runt om i världen, drömt om att vara en av de stora spelarna. Särskilt minns jag min fascination över sportkrönikorna där man fick kort inblick i alla stora prestationer i sportvärlden. Jag älskade att med fantasins hjälp föreställa mig att det var jag, och inte Stenmark, som stod på prispallen.

Jag försökte förverkliga mina idrottsdrömmar inom framför allt ishockeyn, en sport jag aldrig hade någon egentlig talang inom, men som jag gillade skarpt. Jag kan inte säga att jag la ner min själ i det men jag gillade att spela och träna utan att jag hade något tydligt mål med det jag ville uppnå.

Du måste ha ett tydligt mål

På samma sätt har det varit med det mesta i mitt liv. Jag har alltid drömt stort men däremot inte alltid gjort det som krävs, på ett systematiskt sätt över tid, för att lyckas. Det är som att jag har utforskat det möjliga utan att tydligt tagit ställning för vad det är jag vill uppnå. Jag har varit kär i känslan av att vara en stjärna, en hjälte, men har inte helhjärtat “comittat” mig till det arbetet som krävdes för att nå mitt mål.

Trots detta har jag nått en viss framgång med det mesta jag tagit mig för utan att ha den uthållighet och systematik över tid som krävs för att verkligen förverkliga det extraordinära.

Lättare att lära andra än sig själv

Jag har lagt ner mycket tid och lust på att förkovra mig i vad det är som blockerar olika individer från att förverkliga sina drömmar. Omedvetet har jag sökt nycklarna till att förverkliga mina egna drömmar men under resan har jag upptäckt att jag är klart bättre på att stötta andra i att förverkliga sina drömmar än på att förverkliga mina egna.

Allt det jag lärt mig om mig själv under åren har jag lyckats lära många andra att använda sig av med framgång – men själv har jag inte fullt ut lyckats använda samma medicin med framgång.

När jag tillät mig att drömma på riktigt förverkligades min dröm

Det var inte förrän jag i vuxen ålder tillät mig att verkligen drömma och fullt ut ta ställning till en gammal passion, mitt intresse fö Back country skiing, som det började hända saker. Plötsligt började jag själv använda alla de metoder och tekniker jag så framgångsrikt lärt ut till andra och som hjälpt dem utforska det möjliga och förverkliga det extraordinära.

Jag bestämde mig för att skapa ett nytt varumärke, Me-Maximilian, som kombinerar mina två stora passioner i livet – personlig utveckling och backcountry skiing. Men för att det verkligen skulle bli verklighet denna gång skapade jag ett nytt program som kombinerade allt av det jag lärt mig under mina 25 år i branschen och satte det i en miljö som jag alltid älskat, nämligen bergen i och runt om Jackson Hole, Wyoming, USA. Jag valde att sätta ett konkret mål för mig själv som skulle bli ett bevis på att jag verkligen lyckats. Målet blev att jag på 12 månader skulle sälja in ett helt revolutionerande program för personlig utveckling, ett program som jag kallar för Profound Simplicity.

Häftigt och samtidigt skräckinjagande

Att lansera ett helt nytt utvecklingsprogram som baserades på allt jag lärt mig under mina 25 år i branschen var en extremt häftig och samtidigt skräckinjagande upplevelse. När jag väl hade bestämt mig för att detta är det viktigaste i mitt liv just nu ville jag bevisa att jag själv har modet att göra alla de tuffa val som jag hjälpt mina klienter att göra under årens lopp.

Samtidigt som euforin for genom min kropp gjorde alla rädslor i mitt system sig påminda och alla mina psykologiska försvarssystem gick i gång. Jag ville verkligen lyckas denna gång men var samtidigt så otroligt rädd för att misslyckas. Jag visste att jag hade gjort allt som stått i min makt, jag hade inte fuskat någonstans. Om det här inte lyckades så hängde det enbart på att jag inte var tillräckligt bra för att realisera den största dröm jag någonsin vågat drömma.

Systematiskt arbete

Jag jobbade avgränsat, stegvis och cirkulärt, under 10 mån. I bland kändes det lätt och jag fick bra respons, alla verkade gilla konceptet men det blev inga beställningar. Rädslan ökade allt mer och jag märkte att jag blev allt mer defensiv samtidigt som jag förberedde mig på min största besvikelse någonsin. Jag har tvärt emot vad jag alltid lärt ut till andra alltid fokuserat på kortsiktiga resultat och prestationer och inte på själva utvecklingsprocessen. Denna gång hade jag dock varit tillräckligt smart för att söka hjälp från alla som jag visste kunde hålla min rygg på olika sätt i denna resa mot det extraordinära.

Ge inte upp!

Jag var många gånger på väg att ge upp. Jag hittade på en massa ursäkter, tyckte synd om mig själv och fokuserade på andra och annat i stället för det jag själv kunde påverka. Det spännande i denna resa och det jag i dag upplever är en viktig del i att jag inte gav upp eller helt tappade bort min systematik var de veckovisa bloggar jag skrev och publicerade. Bloggarna påminde mig om min passion, de gav mig tröst och inte minst motivation utifrån “jag tänker minsann inte misslyckas med något jag byggt hela mitt nya varumärke på” och som jag så uttryckligen beskrivit i så många bloggar. Vilken trovärdighet skulle jag ha om jag inte själv vågade använda mig av min egen medicin.

Och så slutligen, i november, nådde jag mitt mål. Jag säkrade första gruppen till Profound Simplicity. Näst sista steget i att förverkliga mitt mål var nått och jag kände en glädje och tacksamhet, inte bara mot mig själv utan ännu mer mot de som stöttat mig på denna resa och då inte minst de deltagare som hade modet att vara först att välja något helt nytt och unikt.

Konkreta insikter och tips

Så mot bakgrund av denna tacksamhet och lycka tänkte jag att jag skulle ge lite insikter kring hur du kan påbörja resan mot att förverkliga dina egna drömmar.

Det krävs 2 typer av mod för att förverkliga dina drömmar och mål:

  1. Modet att påbörja resan
  2. Modet att inget ge upp

Modet att påbörja resan kommer från din tro. Om du tror att något är möjligt att uppnå kommer du att börja agera. Om din lust är stark nog så kommer du att göra allt som krävs och allt som står i din makt för att förverkliga din dröm eller ditt mål. Det finns inget som kan få dig att ge upp.

Hur vet jag vad jag behöver göra och vilka strategier och handlingar som kan hjälpa mig att förverkliga minna drömmar och mål?

Ett sätt är att nyfiket utforska böcker, program och föreläsningar på nätet av människor som lyckats förverkliga liknande drömmar.

Det kan även vara hjälpsamt att associera sig med framgångsrika människor. Att integrera deras vanor och tankemönster. När du väl börjar tänka och agera som andra framgångsrika människor gör kommer du att ha påbörjat din resa mot din egen framgång. Det går aldrig att rakt av kopiera en annan människas “framgångsrecept”. Du måste skapa ditt eget men det går oftast snabbare om du testar olika strategier än att du enbart sitter och försöker tänka ut hur du skall lyckas. För att skapa nya och annorlunda resultat måste vi agera annorlunda och vi måste våga släppa taget om gamla framgångsrika strategier.

När du väl har börjat tro mer på dig själv kommer du att börja konfrontera dina rädslor och ta större risker. Du kommer att bli en individ som “agerar” dig in i din framtida dröm med kraft och uthållighet.

Följ dina drömmar och lev!

Hur är det med dig? Vad är din livs dröm? Vad finns i ditt hjärta och din själ? Det finns ett syfte med ditt liv. Tillåter du dig själv att gå för det? Om du inte följer dina drömmar så lever du inte – du bara existerar.

Att drömma utan att försöka förverkliga dem är jobbigt. Inget händer och man känner sig uttråkad och eländig. Ofta upplever man sig stressad, otillräcklig och arg. Självkänslan försvagas och jag lever mitt liv i tyst elände. Jag har potential men inget driv, inget syfte och definitivt inget mod att konfrontera mina rädslor och börja göra de val som kommer förverkliga mina drömmar.

När du börjar agera sker förändringen

När du agerar får ditt liv plötsligt en mening och syfte. Lusten återvänder till ditt liv för att du arbetar hårt och målmedvetet mot att förverkliga dina drömmar. Om rädslan för att misslyckas eller rädslan för det okända blockerar dig minskar förmågan att agera och du får svårt att nå dina drömmars mål.

Börja nyfiket studera och testa recept som fungerat för andra som förverkligat liknande drömmar så kommer du så småningom att finna ditt eget recept och de strategier som fungerar för dig och som förverkligar just dina drömmar. Efterhand som du studerar och testar andras recept, och mer och mer framgångsrikt kombinerar dem med ditt eget recept, kommer du att associera dig mer och mer med att vara en framgångsrik människa. Skaffa dig en coach eller en mentor som redan gjort resan eftersom det kan vara svårt att orka “hela vägen fram” på egen hand.

Tänk positivt!

Vad du än gör så fokusera inte på vad du inte vill ska hända. Fokusera på hur fantastiskt och underbart det kommer bli när din dröm är förverkligad. Det du lägger ditt fokus på kommer få en större betydelse i ditt liv. Fokusera på vad du vill uppnå.

Våga!

Slutligen tillåt dig själv att bli arg och eller passionerad och börja våga göra de val som kommer att förverkliga din dröm. Väldigt snart kommer människor runt dig att börja koppla samman dig med din dröm, det vill säga att du blir din dröm personifierad. Du kommer att attrahera människor som vill hjälpa dig att förverkliga din dröm och slutligen kommer du på riktigt att förverkliga din dröm.

Whatever you do, don’t focus on what you don’t want to happen. Focus on how great it will be when you finally realize your dream. Whatever you focus on will get bigger in your life. Focus on what you want.

Med bara några dagar kvar till jul vill jag också passa på att önska dig några dagars ledighet fyllda med allt det du behöver för att må riktigt bra. Kanske är det under jul- och nyårshelgen som just du tar de första stegen mot att förverkliga din dröm?!

God Jul och Gott Nytt År!

Maxi Tropé

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter