Kategori Blogg

Klockan slår sex och jag och Anders börjar så sakta vakna. Det är sista dagen på vår resa tillsammans för den här gången. Vi ska i dag utforska upplägget för dag fem. Dag fem handlar om att tillåta sig att utforska sin lust, att låta lusten styra hela dagen. Under fyra dagar har vi hela tiden levt i en värld av kaos och hårt arbete. Vi har omfamnat våra rädslor och utmanat gränserna för våra förmågor. Dag fem är annorlunda. Utifrån erfarenheterna av sig själv och berget under fyra dagar gäller det att låta sig själv få tillgång till sin egen lust. Om jag låter lusten styra i dag, vad gör jag då?

Jag tittar ut genom fönstret och kan inte tro mina ögon. Det vräker ner snö! Allt det som funnits i våra fantasibilder är nu verklighet. Det kommer att snöa fyrtiofem centimeter puder under denna vår sista dag. Jag vänder mig om och småpratar med Anders. Hur mår du? Hur känns din kropp? Det är tydligt att vi båda är mentalt slitna men min kropp känns bättre än Anders. Det är framför allt hans ben som tagit stryk. Vi tar det lugnt, äter frukost och gör oss redo. Vi kommer upp till stora kabinbanan som ska ta oss till toppen. Vi bara skrattar inombords! Puder, puder, över allt man tittar, puder! Vart ska vi åka? De flesta dagar har jag tagit initiativet när vi åkt tillsammans men i dag är Anders tydlig om vart han vill att vi ska åka.

Låt lusten styra

Vi sätter på oss skidorna och drar ut i djupsnön. Efter första repan tittar vi på varandra och skrattar. Sjukt vad härligt! Anders känner dock av sina ben så efter tre till fyra åk i olika hang säger han lugnt, “Nu drar jag ner och tar en kaffe.” Jag fortsätter ytterligare två åk innan jag också pausar för kaffe och en hamburgare. När jag äter känner jag mig lite kluven. En del av mig säger, ”Nej, nu räcker det, du är för sliten för att ha rätt närvaro” medan en annan del av mig känner jag kan inte vill lämna Jackson Hole efter det sista åket där jag gjorde världens vurpa efter att skidan fastnat mot en klippkant. Jag bestämmer mig för att följa dagens uppdrag – lust. När jag släpper mina måsten och låter lusten välja kommer andra hang upp i huvudet. Hang där jag vet att snöförhållandena är perfekta och där jag inte hela tiden måste kämpa. Sjukt vad underbart! Jag leker och åker och känner hur jag blir piggare och piggare. Anders gör det samma. Han hittar sina ställen och njuter av snön. Vi möts upp en sista gång på vårt fik Cowboy Café innan Anders bestämmer sig för att nu får det vara nog medan jag drar upp på berget igen. Jag känner att om jag tillåter lusten att styra så kan jag för en gångs skull lämna denna fantastiska plats fri i sinnet. Känslan av att ha slutit fred med berget, att acceptera att detta var allt för denna gång och låta längtan efter nästa gång få slå rot.

Mina sista två åk är helt otroliga. Jag har en total närvaro både fysiskt, mentalt och emotionellt. Det är som att leka tillsammans med berget och inte slåss mot det. Låta både mina förmågor men även begränsningar få styra, att hitta ett förhållningssätt som tillåter mig att njuta utan att känna skuld.

Jag kommer ner till Cafét och det första Anders säger är – nu är du också färdig. Så rätt han har. Jag har lämnat berget, jag har ingen ånger, inget ogjort. Jag känner mig bara helt fulländad.

Vi sitter där och dricker öl och kaffe och skrattar. Delar minnen och ser på när snön fortsätter att vräka ner. Sista dagen, då visar Jackson att det är det puderparadis vi drömt om. Vi tittar på varandra. Det vi har upplevt tillsammans när vi skapat vårt nya revolutionerande personliga utvecklingsprogram ”Profound Simplicity” vill vi ge alla möjlighet att uppleva. Vi har bestämt oss. Detta är en del av vår gemensamma framtid.

Detta var den riktiga starten på Me Maximilian – Affärsdriven psykologi med rötterna i elitidrotten.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.