Kategori Blogg

Utvecklingsprogrammet Profound Simplicity är ett helt nytt och revolutionerande sätt att utvecklas på både som ledare och som privatperson.  Nu är en vecka till ända och jag känner en sådan enorm tacksamhet och stolthet när jag ser hur deltagarna verkligen nyttjat programmet fullt ut och gett 100 % av sig själva.

Kl är 10 och jag och teamet väntar på vår taxi som skall ta oss till flygplatsen för vidare transport hem till våra nära och kära. Det har varit en helt underbar och tillfredställande resa där alla deltagare rapporterar att de lyckats skapa ”Flow” och även upplevt stunder som skulle kunna beskrivas som ”Peak Experience ”.

Reflektioner kring utvecklingsprogrammet

”Naturligt enkelt, leva livet ochen utmanande upplevelse”. Så beskriver tre av deltagarna i årets upplaga av Profound Simplicity-resan uppför Grand Teton. Det har varit en ära för mig att ha fått möjlighet att handleda denna grupp modiga executives.

Alla deltagare säger sig ha hittat konkreta nycklar till att utveckla sin skidåkning till nästa nivå samt att dessa nycklar även kommer att hjälpa dem att förverkliga mer av sin sanna potential såväl privat som i arbetslivet.

Programmets upplägg med två mentala träningspass med mellanliggande skidåkning och klättring har visat sig precis lika effektiv för att skapa lärande och utveckling som vi hade hoppats på. Deltagarna beskriver hur det avgränsade stegvisa och cirkulära sätt processen är uppbyggd på ger dem precis rätt mängd ny information för att de skall hinna ta den till sig, processa den under dagen på berget och slutligen reflektera kring den på kvällspasset.

Gemensam draghjälp

Men en minst lika viktig faktor för den effektiva inlärnings- och utvecklingsprocessen är de djupa personliga samtal som spontant skapas mellan deltagarna på kvällar, under middagar och luncher. Genom sitt val att delta fullt ut och verkligen våga utmana sig själva tillsammans med de andra deltagarna har de hjälpt varandra att komma mycket längre än vad som annars skulle vara möjligt.

Alla deltagare beskriver en ökad passion till skidåkningen och livet i allmänhet och att de tillåter sig själva att på riktigt vara sig själva och släppa taget om strategier som enbart syftat till att skydda dem från upplevelser som de inte riktigt kan hantera. Genom att istället omfamna sina rädslor och göra dessa till starka allierade i resan mot full potential har de skapat ett tillstånd av frihet och en inre trygghet.

Resan har verkligen lärt mig vad innebörden av att hålla någons rygg innebär på riktigt. Att stötta och finnas till men samtidigt ge utrymme för deltagarna att finna sina egna vägar för att lyckas.

En annan spännande upptäckt är att de djuppsykologiska tester vi gjorde innan så tydligt synliggjorde deltagarnas styrkor och svagheter i skidåkningen men även i deras ledarskap och hur de hanterar livet i största allmänhet. Detta faktum i kombination med upplägget vi tagit fram för programmet gav deltagarna utrymme att hitta nya sätt att hantera gamla utmaningen utan att förlora det skydd som de gamla strategierna gav. Programmet visade med stor tydlighet att det går att köra extremt individuell utveckling i grupp tack vare upplägget i Profound Simplicity.

På utvärderingsfrågan om programmet motsvarade förväntningarna (skala 1-10) svarar samtliga deltagare 10, dvs det högsta betyget.

Fokus på individ och passion

Bilden jag sitter med är att vi tillåtit oss själva att skapa samma bubbla som elitidrottare befinner sig i under stora mästerskap. Lyxen att få fokusera sig på sig själv och sin passion under några få dagar lämnar deltagarna med en enorm tacksamhet som de kommer att ta med sig hem till sina familjer. Det är helt uppenbart att man uppskattar ens nära och kära, både privat och professionellt, ännu mer efter att ha getts möjligheten att koppla upp mot sig själv och säkra relationen till sig själv

Än en gång, jag kan inte nog uttrycka min beundran och tacksamhet för de individer som valde att vara en del av Me-Maximilians allra första Profound Simplicity-program.

Tveka inte att höra av dig till mig om du har bestämt dig för att förverkliga din fulla potential, så kan jag berätta mer om resultaten och effekterna av utvecklingsprogrammet Profound Simplicity. Det finns inget bättre upplägg i dag på den svenska marknaden så missa inte chansen att hänga med oss på nästa resa.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.