Kategori Blogg

Förhoppningsvis har du hittat en plats i tillvaron där du njuter av sånt som du gillar. Själv befinner jag mig mitt i den svenska fantastiska sommaren. Och jag njuter av solen, värmen och stillheten. Men jag inser också att jag redan, efter några dagars ledighet, börjar bli lite rastlös och letar efter äventyr. Någonting kul som kan pigga upp en sommardag i juli. Planeringarna inför vinterns resa till Wyoming och utvecklingsprogrammet Profound Simplicity är i full gång men jag ska också planera in ett äventyr här och nu. Någonting som utmanar mig och min familj att testa något nytt! Med tips nr 5 vill jag uppmuntra dig att hitta ditt äventyr.

Tips nr 5 – Finn ditt äventyr

När vi blir äldre finns det risk för att vi stelnar och fastnar i våra tankar och handlingar och stänger dörren mot nya utmaningar. Vi tenderar att välja det säkra, vår comfortzon blir mindre och mindre, och vi berättar historier för oss själva som beskriver vad vi är kapabla att göra – och vad vi absolut inte klarar av att göra.

I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity släpper vi dessa självpåtagna blockeringar och kastar oss ut i äventyret, i klättringar uppför berget och i skidåkning nedför. Vi spränger våra fysiska, intellektuella och emotionella begränsningar i vårt nyfikna utforskande av vår fulla potential. För mig finns det absolut ingenting häftigare! Ansiktet spricker upp i glädje när någon i gruppen brutit igenom och besegrat en blockering eller tröghet. Det som händer är att de åter igen får upptäcka och umgås med sitt inre barn. Glöm inte du blir aldrig för gammal för att vara ett barn igen!

Hur hittar du tillbaka till ditt barnasinne? Vad gör du för att hitta äventyr i vardagen?

Tips från coachen

Testa något nytt och finn dig ett äventyr i din vardag! Gör någonting som utmanar dig även om det är mitt i sommaren och du har semester. Och börja redan nu planera in dina äventyr till hösten och vintern! Det är lättare att vara modig och utmana dig själv från hängmattan än när du har fullt upp med dina vardagsutmaningar så börja planera och boka in redan nu!

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.