In Blogg

Att förverkliga sin egen eller sin organisations verkliga potential handlar om att våga sätta mål som det inte finns givna svar , hur de skall uppnås, att hitta rätt lösningar/beslut rätt problem och att kunna genomföra dessa lösningar/beslut. 

Resan mot att förverkliga sin egen verkliga potential eller sin organisations verkliga potential handlar om kaos och hårt arbete och stora risker för att bränna ut sig själv eller sin organisation, om man inte vet hur man skall göra. 

Vet man hur man ska göra är belöningarna stora och omedelbara i form av att jag eller min organisation blir effektivare och därmed mer framgångsrika i det vi gör och att jag likväl som min organisation frigör en hälsosam uthållig livfullhet som gör att min egen  eller min organisations självbestämmande ökar. 

Sluta aldrig att utforska den verkliga potentialen 

Vad händer om jag eller min organisation slutar utforska vår verkliga potential? Jo, förr eller senare kommer vår förmåga att hantera den verklighet vi lever i bli så dålig att vi riskerar att inte längre få vara med. 

Varför är det individer och organisationer som fullt ut vågar utforska sin verkliga potential? 

Utmaningen ligger i att vår hjärna och vår fysiologi är negativt programmerad. Det innebär att vi är programmerade för att undvika rädslor, obehag och osäkerhet. Vi har starka preferenser för att stanna innanför vår trygghetszon. Detta innebär att de flesta individer och organisationer inte utvecklas förrän de måste det vill säga förrän det är nödvändigt. Oftast beror det på en förändring utanför dem själva som de tvingas anpassa sig till. Konsekvenserna av detta är oftast utvecklingsprocesser som både är långsamma och smärtsamma och som i slutändan sänker individens och organisationens självkänsla.  

Resan mot att utforska vår verkliga potential underlättas inte heller av en kultur som, genom fokus på att kontrollera verkligheten i stället för att nyfiket utforska dagens möjligheter inte släpper loss individernas och därmed organisationens verkliga potential.  

Dagens kultur fokuserar mycket på att utvärdera och kontrollera att individen gör rätt och inte att hen utforskar det möjliga. Denna kultur gör att individer och människor förhåller sig mer till hur man bör vara och hur man gör rätt i denna kultur i stället för att fokusera på hur man utforskar det möjliga. Detta leder stegvis till alltmer rädslostyrda organisationer med intern konkurrens som skapar en psykologisk otrygghet som gör att individer och därmed deras organisationer blir mer defensiva och känslan av ett vi och ett högre sammanhang ökar. 

Träning ger färdighet 

Nyckeln till att våga och ha förmågan att gå emot sin egen fysiologi och kultur ligger i att träna sin förmåga att i stället för att undvika rädslan att inte kunna hantera situationen i stället tillåta mig att omfamna den tills den inte längre skrämmer mig. Det är först då jag vågar sätta mål som inte har givna svar. Det är först då jag vågar se hela verkligheten i förhållande till dessa mål och även den verklighet jag i dag inte kan hantera.  

Förmåga att omfamna sina rädslor i stället för att undvika dem tillåter individen att sätta mål som utforskar sin och sin organisations verkliga potential och  tillåter sig att se var individen vinner eller förlorar matchen i resan mot att förverkliga sina mål. 

När man ska lära sig att omfamna sina egna rädslor och oförmågor i stället för att undvika dem, och då speciellt i en värld av konkurrens och komplexitet, behöver man någon som “håller ens rygg”. Någon som har förmågan att hjälpa individen eller organisationen att släppa på verkligheten i en takt som säkerställer utveckling men inte skapar kaos. Många av dessa självpåtagna blockeringar kan sitta så starkt att du måste ha tillgång till verkligt kraftfulla verktyg för att komma igenom dessa inre blockeringar.  

Me – Maximilian har 25 års erfarenhet av att utveckla och jobba med de kraftfullaste verktygen i världen för att hjälpa våra kunder att omfamna sina rädslor tills de inte längre skrämmer dem och därigenom tillåta att förverkliga sin verkliga potential genom att vara fullt ut närvarande mentalt, fysiskt och emotionellt. 

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter