Kategori Blogg

Kanske har du precis börjat arbeta igen efter några lediga dagar? Min förhoppning är att du under jul- och nyårshelgen njutit och både kopplat av och fyllt på med ny energi.

Själv har jag haft sköna dagar tillsammans med familjen och ser fram emot ett spännande år. Ett år där jag ser fram emot att träffa både nya och gamla bekanta och vara en del av många spännande utvecklings- och förändringsresor. Men för mig personligen blir 2020 också ett år med mycket skidåkning, någonting som skänker mig glädje och lycka.

På frågan vad du önskar dig mest i livet kanske svaret blir just ”att vara lycklig”. Men vad innebär det egentligen att vara lycklig. Många böcker och avhandlingar har skrivits – men ändå är lyckan så svår att finna.

Forskningen visar att lycka kan kopplas till ett antal väldigt enkla saker. Det handlar inte om jakten efter materiella saker, status och makt. Nej, lycka handlar om något helt annat. Människor som upplever sig lyckliga har några enkla egenskaper gemensamt:

–     De tar ingenting för givet

–     De är tacksamma över det som de redan har

–     De lever i nuet och gör det mesta av varje ögonblick

Och kanske är det precis det som händer när jag åker skidor och blir ett med berget. Där och då lever jag verkligen i nuet och jag tar inte ens själva livet för givet. För mig är skidåkning ren och skär njutning, lycka helt enkelt.

Forskning visar också att glädje och lycka också är en effekt av tillfredsställelsen i att dela, ge och känna gemenskap med andra. Det är förmodligen därför som utvecklingsprogrammet Profound Simplicity ligger mig så varmt om hjärtat. Om bara några veckor reser jag tillsammans med ett antal personer återigen till Wyoming för att tillsammans njuta av utmaningarna och lyckan på de snötäckta bergen. För mig är det lycka.

Men det är inte bara där uppe på berget som jag känner lycka. Jag upplever ofta lycka i samband med de små sakerna i livet. Som ett riktigt bra pass på gymmet eller ett intressant samtal om livet, eller varför inte en rykande kopp kaffe tillsammans med en vän eller kollega.

Vad gör du för att fånga lyckan i vardagen? Vad sägs om att ses över en kopp kaffe, eller lunch, för att prata om de små sakerna som ger lycka i vardagen?

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.