Kategori Blogg

Din hjärna är som vilken muskel som helst – den går att träna och utveckla! Insikten om att vi måste äta rätt och röra oss har vi haft länge. Insikten om att att det är nödvändigt för vårt välbefinnande och vår prestation att träna vår hjärna har däremot inte funnits lika länge. Insikterna har främst tagit fart i och med genombrottet kring mindfullness. Det har dock länge funnits mycket kraftfullare verktyg än mindfullness för att träna upp vår viktigaste muskel, vår hjärna.

Att se och förstå hjärnan som plastisk (dynamisk), dvs att den anpassar sig och går att träna, har ersatt den gamla synen att hjärnan är ett statiskt organ. När vi jobbar med att träna hjärnan utnyttjar vi på ett naturligt sätt hjärnans plasticitet.

Genom att aktivt använda sig av olika avslappningstekniker och jobba med olika kognitiva övningar och träningsformer kan vi förbättra hjärnans förmåga att hantera komplexa situationer och förändringar.

Hjärnan arbetar dygnet runt

Hjärnan är en muskel som jobbar 24/7 och som har huvudansvaret för många kognitiva funktioner så som att processa och inhämta stimuli för muskelkontroll och minneslagring. Personlig utveckling handlar om att utmana gamla vanor och trosföreställningar genom att skapa nya inlärningsupplevelser då dessa nya upplevelser skapar aha-insikter som i sin tur skapar förutsättningar för utvecklandet av nya vanor och trosföreställningar. Det är precis detta som Me-Maximilians mentala träningsmetoder gör; de hjälper våra klienter att skapa nya perceptioner och beteenden som kan lösa gamla problem och blockeringar effektivt. Dessa mentala träningsmetoder har vetenskapligt bevisad effekt på utvecklingen av våra mentala och emotionella förmågor.

Mental träning är viktigt

Fördelarna med mental träning är många. De resulterar i en uppåtgående spiral av positiva känslor och avväpnar negativa känslor och ickeproduktiva beteenden, botar utmattning, minskar stessnivåer samt utvecklar produktiva beteenden som leder till framgång i livet. Med dessa erfarenhetsbaserade metoder kan du träna upp din hjärna, utveckla en mer hälsosam livsstil genom att släppa oönskade tankar, känslor och vanor och ställa in hjärnan på framgång i livet.

Genom att kombinera en rad olika erfarenhetsbaserade tekniker som bland annat innefattar kognitiv grundning, meditation, visualisering, hypnosterapi och affirmationer skapar Me-Maximilian positiv förändring i våra klienteras liv.

När man övar dessa introspektiva metoder kommer man att kunna omprogramera hjärnan och öka antalet neuroner och kopplingarna mellan dem, dvs förbättra hjärnans inlärningsförmåga och pretstionsförmåga. Metoderna kommer direkt och indirekt att tillåta klienten att skapa positiva undermedvetna övertygelser, överge oönskade beteenden och vanor och öka bekräftande tankar och känslor. Detta kommer att hålla individen fokuserad och målorienterad – och inte återfalla till gammalt, oönskade beteenden – och därmed uppnå personlig tillväxt fysiskt, emotionellt och intellektuellt.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.