Kategori Blogg

Jag har hela mitt liv valt att fokusera på att bli en superstjärna genom att söka mig till olika tävlingsinriktade miljöer så som elitidrotten, den akademiska värden och konsultvärlden. Jag har eftersträvat att bli den ingen kan säga nej till genom att försöka bli bättre än alla andra och helst besegra dem i någon form av verklig eller imaginär tävling. Men det jag i dag har insett är att min strävan efter att bli en superstjärna bygger på det felaktiga antagandet – För att det skall finnas vinnare måste det också finnas förlorare. Detta är inte sant och missar faktiskt helt poängen med att förverkliga ens fulla potential. Den viktigaste ingrediensen för att bli en superstjärna är resten av laget du tillhör. 

Ett bra team gynnar ”jaget”

Vägen till att bli en superstjärna handlar inte om att fokusera på din egen prestation utan att fokusera på hur du kan hjälpa laget att nå sin fulla potential. Du blir bättre genom att fokusera på att hjälpa ditt team och dina lagkamrater att bli ert bästa jag, inte genom att försöka överglänsa eller besegra dem.

Din framgång är beroende av andra människor

Det kommer alltid att vara en mer framgångsrik strategi över tid, att fokusera på att se till att vi alla blir bättre än att fokusera på att jag själv skall bli den bästa. Om du bara fokuserar på din egen framgång kommer du inte att lyckas speciellt bra i längden. De individer och organisationer som inte inser att ”jaget” är dött och att ”vi:et” är framtiden, kommer att bli de stora förlorarna. Alltför ofta fokuserar vi för mycket på att visa upp hur ”fantastisk jag är” och ofta underskattar vi styrkan och kraften som kommer från de människor som vi omger oss med, som till exempel vår familj, våra vänner, lagkamrater och kollegor.

Se styrkorna i din omgivning

Att tillåta sig att släppa sitt ego och se vilka styrkor som finns i människorna i din omgivning, är en utmaning framför allt för de personer som anser att den strategin ”att fokusera på sin egen framgång” är framgångsrik.

Min egen resa mot det extra ordinära

I mitt eget fall var den utlösande faktorn när jag bestämde mig för att lämna det senaste bolaget, som jag var med och grundat, för att fullt ut själv våga tro på de tankar och strategier jag stöttat andra med under de senaste 25 åren. När jag släppte tanken på att vara bäst och fokuserade på hur jag kunde bygga relationer där vi alla är likvärdiga, där vi alla bidrar och där ingen är låst eller tvungen, hände något magiskt. För första gången i mitt liv vågade jag fullt ut lita på någon annan än min fru. Jag vågade be om hjälp och jag vågade fullt ut bli beroende av andra. Jag tillät mig att tillsammans med andra skapa något extraordinärt utan att överge mig själv. Det blev helt uppenbart för mig att nyckeln till framgång handlar om att vara fullt ut närvarande i mig själv och andra.

Jag har idag själv tillåtit mig att fullt ut uppleva det jag hjälpt andra att uppleva hur det är att vara i ett sammanhang där alla har varandras ryggar inte för att vi måste utan för att vi känner lycka när vi har det. Känslan av att tillhöra ett lag som förverkligar det extraordinära eller stöttar någon annan när de förverkligar det extraordinära är en mycket starkare känsla än när jag bara fokuserar på mig själv och min egen prestation. Det otroliga som hänt är att när jag ändrat min inställning till livet har människor i min omgivning stigit fram och stöttat mig och utmanat mig att bli ännu bättre. Jag har tillåtit mig att se hur många människor som faktiskt vill göra saker tillsammans med mig inte för att jag är bäst eller bättre utan för att jag är fullt ut närvarande i dem och låter dem vara fullt ut närvarande i mig.

Forskningsstudier vid Harward

I en spännande studie vid Harvarduniversitetet i USA studerade forskarna vad som hände med extremt framgångsrika individer när de bytte jobb eller team. Detta var individer som funnit framgångsrika strategier i extremt tuffa och konkurrensutsatta arbetsmiljöer. De kände sig som superstjärnor. Om framgången enbart var beroende av individernas fantastiska förmågor och strategier borde de vara lika framgångsrika i sina nya miljöer. Det forskarna fann var att 46% av superstjärnorna kollapsade, de kunde helt enkelt inte upprepa sina otroliga resultat och inte bara på kort sikt utan resultaten var de samma även 5 år senare. De slutade att vara superstjärnor dagen då de lämnade sina team. Detta är ett faktum vi hela tiden ser i elitidrotten ”stjärna i ett lag för att sedan misslyckas i ett annat. Även vår stora national idol Zlatan har varit helt beroende av de lag han tillhört. Det är laget du tillhör som tillåter dig att skina.

Real Madrid 2004-2006 är ett exempel på detta ett lag som handlade in stjärnor som Ronaldo, Beckham, Zindane och andra för över 400 miljoner euros samtidigt som de hade några av sina sämsta säsonger resultatmässigt. Det omvända exemplet är från Boken Money Ball där vi får följa Oakland A`s otroliga historia mellan 2000 – 2006. Ett lag som vann mer än något annat i historien trots den minsta budgeten. De hade inte flest superstjärnor men de hade ett superstjärnesystem.

Det är laget som skapar superstjärnor och inte tvärt om

Så det spännande svaret på frågan på hur blir jag en superstjärna? Är att fokusera på att hjälpa andra och de lag eller team du tillhör att bli bättre. Du kommer inte att bli en superstjärna om inte ditt lag tillåter det. Ingen lyckas helt själv ingen är oberoende av andra. Om du fokuserar på att få de andra att bli bättre och att få laget att vinna kommer laget teamet att göra dig till en superstar.

Det är dags att släppa den gamla myten inom elitidrotten och näringslivet om den starka superstjärnan och fokusera på laget som skapar superstjärnorna.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.