In Blogg

Det finns många tankar och funderingar kring detta ämne om högpresterande team. Min tidigare professor och läromästare Dr Will Schutz identifierade 10 beteenden som direkt förbättrar samarbetet i en grupp.

  1. Jag är öppen med mina känslor och idéer i alla lägen. Jag har inga hemligheter för mig själv eller andra.
  2. Jag säger vad jag tycker om det är relevant i just det ögonblicket jag känner så.
  3. Jag är medveten om mig själv – om vad som motiverar mig och vad jag känner i varje stund. Jag är medveten om de djupaste nivåer av sanning och öppenhet. Jag lurar inte mig själv.
  4. Jag förutsätter att alla gruppmedlemmar står på samma sida, strävar efter bästa lösningarna på gruppens problem, och inte försöker skydda sig själva eller lägga skulden på andra.
  5. Jag förvissar mig om att var och en i gruppen samtycker med huvud, hjärta och själ – i varje beslut.
  6. Jag är uppmärksam på andra människors tankar och känslor. Jag sätter mig in i varje individs synsätt, respekterar det och säger uppriktigt vad jag tycker om det.
  7. När jag förstår varje individs synpunkter och känslor, söker jag en lösning som inbegriper alla idéer och känslor hos medlemmarna i gruppen.
  8. Jag är medveten om skillnader i drivkrafter och preferenser i hur att organisera arbetet och är beredd att uttrycka mina drivkrafter och preferenser, allt för att säkerställa att vi finner det optimala sättet att tackla uppgiftens krav på organisation och utförande.
  9. Jag ser till att vi är överens om vårt uppdrag, våra visioner och målsättningar. Jag är införstådd med att dessa ofta ändras under arbetets gång. Jag tvekar inte på att ändra något om vi alla är överens om att det är lämpligt.
  10. Jag säkerställer att vi är helt överens om hur vi fattar och genomför beslut kring olika frågor.

Ständig utveckling

Dessa beteenden syftar till att ständigt utveckla gruppens sanna potential. Många av dessa strategier och beteenden utmanar våra rädslor av att på riktigt skapa ett team med ömsesidigt beroende. Dessa strategier och beteenden kräver trygga och modiga ledare som vågar göra det som kommer att förverkliga teamets sanna potential och avstå från det som gör att teamet kortsiktigt undviker obehag.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter