Kategori Blogg

Det finns många olika sätt att lära och utvecklas på. Själv lär jag mig nya saker i alla möjliga sammanhang, inte minst genom att umgås med barnen. De kan en massa saker som jag är helt främmande från. Men jag lär mig också i alla mina möten med kunder och klienter. Att inse att lärandet är livslångt och att vi hela tiden utvecklar nya former för lärande är helt avgörande för att du ska kunna ta till dig det du behöver för att fortsätta utvecklas. När lärde du dig någonting nytt senast? Kanske dags att redan nu planera in för höstens mer strukturerade lärande?

Tips nr 6 – Lär dig genom att dela med dig

När de flesta utvecklingsprogram har ett packat schema med massor av innehåll, så kräver 2000 talet en annan form av inlärningspedagogik som är mer utvecklande och i slutändan mer effektiv. I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity använder vi oss inte av en massa inbjudna föreläsare eller workshops med duktiga handledare utan vi skapar lärandet tillsammans i gruppen där allas bidrag är extremt väsentligt och själva motorn i programmet. Alla bidrar med sin kunskap på något sätt, oavsett om det är i ett samtal i liften, vid middagen eller i backen. Vi lär ut bäst det vi har störst behov av att lära oss.

Hur ser ditt lärande ut? Har du sammanhang där du lär tillsammans med andra och där själva lärprocessen bjuder in alla att bidra?

Tips från coachen

Delta eller skapa själv ett open space event där upplevelsen skapas av ett gemensamt agerande. Det kan du göra i din yrkesroll men självklart också tillsammans med dina nära och kära mitt i sommaren.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.