Kategori Blogg

Vi är redan en bit in i augusti och kanske har du redan startat igång höstens arbete efter några veckors ledighet? Eller kanske är du fortfarande på semester men inser att vardagen börjar närma sig? Oavsett vilket kan det vara bra att starta upp hösten med reflektion. Tips nr 8 handlar om att lyssna uppmärksamt men det handlar förstås inte bara om att lyssna på andra utan även att lyssna till dig själv. Hur ser ditt behov för hösten ut? Vad behöver du för att må bra och leverera på topp? Och hur ser behovet ut hos de som finns närmast dig? Vad behöver de för att må bra och leverera på det sätt som de önskar?  

Tips nr 8 – Lyssna uppmärksamt

Min erfarenhet är att de flesta är bra på och gillar att prata men att de är sämre på att verkligen lyssna. I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity ligger fokus på att även lyssna. Alla deltagarna anstränger sig för att verkligen förstå vad det är du försöker säga och ger feedback och råd utan att döma. Men under programmets gång skapar vi också utrymme för att lyssna inåt och förstå de egna behoven och önskemålen.

Genom att du skapar utrymme i din vardag för att lyssna uppmärksamt, både på dig själv och dina närmaste, skapar du de rätta förutsättningarna för välmående och ett gott resultat.

Tips från coachen

Öva på att lyssna mer empatiskt, att verkligen försöka förstå och hjälpa den andra att bli säkrare och tydligare i det hen försöker förmedla. Säkerställ också att du ger dig själv utrymme att lyssna på dig själv.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.