Kategori Blogg

När jag själv började utforska mental träning i kombination med skidåkning gick min åkning från radikal till harmonisk. Istället för att ”bomba” nerför backarna i Trysil, St Anton, Stubai eller Jackson Hole, utan närvaro i känslan och upplevelsen inuti mig, kan jag nu tålmodigt fokusera på varje nytt berg och på olika typer av terräng och snö – i varje åk och i varje sväng. Idag njuter jag av min skidåkning med harmoni.

Att kombinera mental träning och mindfullness med skidåkning har sitt ursprung i Europa, bland annat från skid-terapi i Les Arcs och mindfullness ski weekends i Grand Massif. Idag har fenomenet spridits till Nordamerika och många andra delar världen.

Det är särskilt fem faktorer som är viktiga när vi vill skapa närvarande skidåkning:

  • vår andning
  • vårt lugn
  • vår centrering
  • vår grundning
  • vår energinivå

Dessa fem faktorer hjälper till att skapa rätt hastighet i förhållande till terrängen och svårighetsgraden vilket är extremt viktigt vid skogsskidåkning, åkning i brant terräng eller för att övervinna rädslan för höjder eller stup. På motsvarande sätt är det dessa fem faktorer som skapar närvaro i vårt professionella liv och rätt förutsättningar att fatta rätt beslut på rätt frågeställning.

I utvecklingsprogrammet Profound Simplicityhandlar det om att hålla en hög närvaro i Jackson Holes branta terräng och djupa snö. Jag och guiderna coachar dig att i realtid analysera berget och terrängen samt hur du kan visualisera ditt åk. Min och guidernas uppmaning är ”Tänk på var du är, vart du vill åka och vilka steg du måste ta för att komma dit.”, ett budskap som förstås fungerar lika bra i din professionella arbetsvardag.

Vårt program som kombinerar mental träning och skidåkning heter Profound Simplicityoch nästa resa är planerad till den 1-7 februari 2020. Då är resmålet Jackson Hole, Wyoming, USA.

Låter det intressant? Hör av dig så berättar jag gärna mer! Kostnaden för hela programmet inklusive resa, boende och liftkort motsvarar inte mer än vad du vanligtvis lägger på en veckas skidresa. Antalet platser är begränsat till max 6 personer.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.