Kategori Blogg

För mig har sommaren börjat lida mot sitt slut och skolorna börjar igen. Livet går in i en ny fas och det är omöjligt att inte känna en massa saker. Kanske vemod över att de lata sommardagarna är över? Kanske spänd förväntan och nyfikenhet kring vad hösten har att bjuda på? Att bli medveten om och omfamna dina känslor ger dig rätt förutsättningar för att kunna hantera dem på ett konstruktivt sätt så att det gynnar dig.

Tips nr 9 – Omfamna dina känslor

I dagens värld finns det oändligt många företag som erbjuder oss snabba lösningar på att förtränga det vi känner innerst inne. Omedelbar belöning är dagens melodi. Men när du skapar utrymme, oavsett om det är 10 minuter i din vardag där du inte gör någonting eller en 5 dagarsupplevelse så som i utvecklingsprogrammet Profound Simplicity, så kan känslorna sakta men säkert flyta upp till ytan och vi börjar känna igen. I bland blir dessa känslor en överraskning och kan behöva varsam handledning. Men alla känslor är välkomna och en del av livet, vi kan inte uppleva sann lycka utan att ibland även känna ledsamhet.

Hur gör du för att omfamna dina känslor?

Tips från coachen

Skapa ett utrymme varje dag där du inte gör någonting utan bara känner efter vad som kommer upp. Det finns inget rätt och fel, alla känslor är en del av dig och påverkar dig i din vardag. Genom att lära känna dina känslor kommer du lättare att kunna hantera dem på ett konstruktivt sätt som gynnar dig i längden.

 

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.