Kategori Blogg

Vårt mest kraftfulla program har vi döpt till Profound Simplicity. Jag har skrivit ett antal bloggar om programmet och dess effekter men vad är egentligen Profound Simplicity? Dagens blogg skall försöka besvara denna fråga och jag kommer bland annat att använda två mycket välkända idrottare, simmaren Michel Phelps och tennisspelaren Roger Federer, för att försöka skapa en tydlig bild.

Michel Phelps är den idrottare som vunnit fler olympiska medaljer än någon annan idrottare. Han får själva simningen att se lekande lätt och naturlig ut, men vad har han gjort för att komma dit? Samma sak gäller för Roger Federer när han spelar tennis, det ser så lätt och naturligt ut att man nästan får uppfattningen att vem som helst skulle kunna göra det.

Ett tredje exempel är iPhone som revolutionerade mobilbranschen. Nivån på komplexitet bakom telefonen är extrem men med ett användargränssnitt som känns extremt enkelt, nästan självklart, för användaren.

I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity har vi hittat en modell för hur du kan uppnå denna självklara enkelhet i din skidåkning – men även inom din profession. För att ta sig till detta tillstånd där allt känns lekande lätt så behöver du först förstå området på ett förenklat sätt, men du behöver också ha en passion för området.

Att spela tennis, åka skidor och vinna ett mästerskap ter ju sig på ytan otroligt enkelt. Men för att nå dit måste du, över en lång tid, ta dig igenom komplexitet, kaos och hårt arbete. Du har kanske hört om Idén att det krävs 10.000 timmar för att bli expert på någonting? Det vi kan konstatera är att det är en process över lång tid där vi konstant utforskar det möjliga, men väl där är belöningarna enorma. När vi uppnår tillståndet Profound Simplicity väntar oss en ökad effektivitet och förmåga att tackla utmaningar av vilket slag som helst, vi upplever också en ökad livfullhet och en känsla av att ha tillgång till hela sig själv.

När vi börjar utforska ett område, det kan t ex vara en idrott, inser vi snabbt att ju bättre vi blir ju mer finns att lära. I början är inlärningskurvan brant men allt eftersom vi når högre stadier av kunskap och insikt behöver vi lägga ännu mer fokus och tid på att verkligen behärska området fullt ut. För att gå från en förståelse och kunskap på en ganska låg utvecklingsnivå till en nivå som definierar Profound Simplicity måste vi igenom en mycket mer komplex inlärning som bygger på att vi experimentellt och på ett systematiskt sätt över tid agerar oss fram till ett tillstånd av Profound Simplicity.

Vår utvecklingsmodell Profound Simplicity kombinerar barnets passionerade, nyfikna lek med en dynamisk stödstruktur som säkerställer maximal inlärning, effektivitet och lust. Vi lyfter in våra metoder och modeller under en vecka där vi omgående ser resultat i skidbacken och på hur du tacklar utmaningarna som dyker upp under dagen. Utvecklingsprogrammet säkerställer också att du har förmågan att omsätta dina nya lärdomar direkt i din professionella vardag.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.