Kategori Blogg, Nyhet

Utan lust och glädje orkar vi inte hela vägen – och det är ur den tesen som idén kring Profound Simplicity vuxit fram. I början av 2019 åker vi igen till Jackson Hole för att uppleva back country skiing på de magiska bergen – och denna gång tillsammans med en grupp executives. Kanske är du en av dem?

Grundtanken i programmet handlar om att frigöra sig från sina självpåtagna blockeringar. Självpåtagna blockeringar är strategier riktade mot sig själv eller andra i syfte att undvika obehag, dvs för att slippa konfronteras med sin egen oförmåga att hantera en situation. Vår filosofi är att istället för att undvika eller ignorera rädslorna så lär vi deltagaren att söka upp dem och omfamna dem tills de inte längre hindrar deltagaren från att göra det som måste göras för att uppnå det önskade resultatet.

Vår erfarenhet är att naturen framkallar dessa självpåtagna blockeringar mycket effektivare än något annat stimuli. Naturen och det fysiska mötet med andra säkerställer att deltagaren får kontakt både med det fysiska, mentala och emotionella. Väl uppe på berget kan ingen rymma från sina blockeringar och konsekvenserna av dem blir extremt tydliga då närvaron upplevs både fysiskt, emotionellt och intellektuellt.

Den starka upplevelsen av närvaro gör det enklare för deltagaren att se, uppleva, förstå och acceptera dem – det vi brukar kalla steg 1. Steg 2 är att förstå kostnaderna och vinsterna av de valda strategierna. Slutligen, i steg 3, handlar det om att lära sig tekniker för att omfamna strategierna tills de inte längre hindrar.

Inför programmet

Programmet inleds med ett individuellt möte där vi tillsammans med deltagaren, genom olika tester, identifierar de huvudsakliga självpåtagna blockeringarna. Det finns också möjlighet att innan resan komplettera din personliga utveckling med en individuell screening av din fysiska status. Utifrån resultatet av screeningen utvecklar vi ett skräddarsytt fysprogram som du på egen hand genomför innan resan för att vara i så god fysisk form som möjligt inför upplevelsen på berget.

Dag 1-3

I Profound Simplicity upplever deltagaren de första 3 dagarna, på eller precis utanför sin komfortzon, tillsammans med ett antal andra deltagare. Deltagaren lär sig steg för steg att orka se och acceptera verkligheten såsom den är och även att hitta effektiva metoder för att släppa på sin sanna potential och utifrån denna finna nya strategier på situationen.

Dag 4

Dag 4 är examen! Då genomför vi en resa på berget som testar deltagaren till det yttersta. Här ges möjlighet att lära sig att använda allt deltagaren lärt sig för att prestera det extraordinära på ett hälsosamt sätt.

Dag 5

Dag 5 är den avslutande dagen. Då utforskar vi berget enbart utifrån lust. Sista dagen handlar om att lära sig att njuta och leka.

Under hela denna resa har vi på Me-Maximilian deltagarnas rygg. Vi är stödstrukturen som tillsammans med resten av gruppen stöttar deltagaren i sin resa. Varje dag blandar vi upplevelsen på berget med reflektion och lärande för att nästa dag testa nya strategier på samma område och på sätt stegvis utforska det möjliga och uppnå det extraordinära både som skidåkare och executive.

Uppföljning

Efter genomförd skidvecka i Jackson Hole har vi ytterligare ett möte för att hjälpa deltagaren att översätta lärdomarna till användbara strategier på hemmaplan.

Nästa resa

Nästa resa är planerad till i början av 2019, ett helt unikt tillfälle att under en kort tid i utmanande miljö göra en personlig utvecklingsresa som gör skillnad för dig som person – både privat och i din yrkesmässiga roll! Låter det intressant? Hör gärna av dig så berättar jag mer!

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.