Kategori Blogg

För drygt 52 år sedan föddes jag och för drygt 25 år sedan lämnade jag universitet i Lund och påbörjade min långa resa som nu under 2018 kommer krönas med lanseringen av mitt nya företag Me-Maximilian  – ”Affärsdriven psykologi med rötterna i elitidrotten”. 

Jag har under hela mitt liv drivits av att förverkliga min egen och andras fulla potential. I och med lanseringen av Me-Maximilian har jag för första gången fullt ut låtit mig själv definiera och formulera mina erfarenheter och hur jag ser på området personlig utveckling. Jag har tillåtit mig att göra en syntes av allt det jag lärt mig under åren och kombinera det med mitt sätt att vara och handleda.

Vårt ”Reason to be

Me-Maximilian syftar till att: genom personlig utveckling med fokus på långsiktighet och mänskliga relationer skapa tillitsfulla, trygga och modiga ledare. Ledare som skapar långsiktigt hållbara verksamheter med extraordinära resultat tack vare fysisk, intellektuell och emotionell närvaro.

Me-Maximilian erbjuder unika och utmanande metoder och verktyg till näringslivets ledare. Hemligheten ligger i att hjälpa ledarna att koppla upp fullt ut inifrån och ut och utifrån och in. Detta gör vi genom att ”ha deras ryggar”. Rädda människor springer inte snabbt, rädda människor utforskar inte det möjliga och rädda människor kopplar inte upp vare sig mot sig själva eller andra.

Besatt av att nå min fulla potential

Under hela denna resa har min besatthet av det möjliga och full potential varit ledstjärnan. Först i min egen ishockeykarriär och sedan i min roll som tränare och konsult. Jag upptäckte ganska snart att jag var bättre på att stötta andra i deras utveckling än att utveckla mina egna färdigheter som elitidrottare. Mitt eget idrottande utgick hela tiden från ångesten av att inte vara bäst eller den mest betydelsefulla. Jag märkte tydligt hur mitt idrottande hela tiden styrdes av att få en acceptans på att jag var ok från min pappa. Jag försökte uppnå det som i min värld var det man skulle vara, nämligen bäst i världen. Det var så min bild av min pappa var. Han var världens bästa kirurg och cancerläkare.

Denna orealistiska idealbild kombinerad med obefintlig stöttning och handledning i mitt eget idrottsutövande gjorde att jag alltför sällan fick ut det där extraordinära, att jag vågade ta chanser och släppa loss kreativiteten. Detta gällde även min akademiska bana där jag redan från början kände att det var läkare jag skulle bli och när jag insåg att det kommer jag aldrig kunna bli så hade jag redan förlorat matchen, nu gällde det bara att minimera förlusten.

Jag fann mig själv genom The Human Element

Jag upptäckte dock under denna lite smärtsamma resa att jag hade fallenhet för att förstå det mänskliga och att jag hade en färdighet för att otroligt snabbt förstå samband och att jag hade en stark påverkan på människor både positivt och negativt. Men det var först i och med att jag sprang på utvecklingskonceptet The Human Element som jag fann mig själv. Det var som att bli pånyttfödd.

Plötsligt var mitt sätt och mina talanger nyckeln till framgång. Jag upptäckte för första gången i min relation till Dr Will Schutz (skaparen av The Human Element) hur någon såg det unika i mig, någon såg att jag hade något speciellt. Hans sätt att med varsam hand stötta denna process kommer alltid vara min ledstjärna. I hans närhet kom jag i kontakt med många av stjärnorna inom fältet personlig utveckling och det fantastiska var att ju mer jag var mig själv, ju mer jag lät den verkliga Maxi komma fram, ju mer accepterad blev jag. Många tyckte till och med ganska ofta att jag var ganska duktig.

Will Schutz – min läromästare

Det jag lärde mig av Will Schutz var att ju mindre jag brydde mig om hur andra uppfattade mig eller hur jag för tillfället var i förhållande till min egen orealistiska idealbild och ju mer jag fokuserade på att skapa verklig kontakt med andra ju kraftfullare och mer framgångsrik blev jag. Sårbarheten är en styrka inte en svaghet men för att orka se verkligheter som man tidigare valt att inte se, att våga göra val som man tidigare inte vågat göra behöver man någon som håller ens rygg. Någon som stöttar en men som samtidigt låter en själv finna vägen. Det jag lärde mig genom att uppleva det var vilken skillnad det gör när din självkänsla är stark jämfört med när den är svag vilken skillnad det gör när du känner att du är ok som du är och utifrån det vågar nyfiket utforska i stället för att rädslomässigt försöka undvika att möta din egen sårbarhet för att vara den andra förväntar sig att du skall vara.

Det är mot denna bakgrund man skall förstå min utforskande resa som tagit mig världen runt och satt mig i kontakt med många kraftfulla metoder och människor.

Vikten av att koppla upp mot sig själv och andra ligger i vikten av att orka se och acceptera hela den relevanta verkligheten även den jag för tillfället inte kan hantera samt att få tillgång till hela min egen och andras förmåga.

Me Maximilian hjälper sina klienter att se och förstå vilka de viktiga frågeställningarna är, att hitta de relevanta lösningarna på dessa frågeställningar i stället för strategier som gör att de kortsiktigt kan undvika obehag samt att säkerställa att man går i mål med det man beslutat sig för.

Senaste inläggen
Showing 3 comments
 • Douglas Hamilton
  Svara

  Fantastisk resa du har gör, härligt skrivet och känner igen så mycket av att prestationen många gånger är dit man själv vill. Ser fram emot att snart träffa dig i Österrike, så vi får samtala lite mer.

 • Douglas Hamilton
  Svara

  Redigera lite:)….inte kommer dit man själv vill…

  • maximilian Tropé
   Svara

   Kommer bli en underbar resa till Österrike där vi får gott om tid att prata om viktiga saker i livet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.