In Blogg

Utan avslappning – ingen utveckling. Det finns massor med forskning som visar på sammanhanget mellan avslappning, vila och sömn och vår förmåga att lära. Hur har du det i din vardag? Avsätter du tid och utrymme för vila och avslappning? Får du tillräckligt med sömn eller lider du av ständig sömnbrist? Tips nr 12 handlar om vikten av att slappna av.

Tips nr 12 – Slappna av

I utvecklingsprogrammet Profound Simplicity genomför vi under 5 dagar många djupa och meningsfulla samtal. Samtal som ibland kan kännas svåra, ibland övermäktiga. Därför har vi ansträngt oss att skapa många olika möjligheter till att uppleva det lustfyllda i tillvaron. I Profound Simplicity tar vi hjälp av skidåkningen, där släpper vi taget om våra tankar och reflektioner och är i stunden. Efter skidåkningen reflekterar vi tillsammans i djupa och insiktsfulla samtal. Sedan följer avslappning när vi sitter i hot tuben, äter en god middag eller bara ligger på rummet och tar igen oss efter en dag i bergen. Det är i det avslappnade tillståndet som den verkliga utvecklingen sker.

Hur säkerställer du att du både får utrymme för utveckling, meningsfulla samtal och reflektioner – och avslappning. Tänk på att utan verklig avslappning når du inte den fulla effekten av ditt arbete.

Tips från coachen

Spela ett spel, baka en kaka eller dansa som om ingen kunde se dig. Gör någonting som får dig att slappna av helt utan tankar på din vardag. Och kom ihåg att sova! Utan tillräckligt med sömn är mycket av ditt lärande förgäves.

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.