In Blogg

I dagens föränderliga värld, med en radikalt ökad osäkerhet och komplexitet, upplever allt fler ledare och medarbetare sig utmattade, både fysiskt och mentalt. Detta innebär att vår förmåga att utveckla både vår fysiska och mentala förmåga att hantera de påfrestningar som den nya världen skapar är helt avgörande för att förverkliga vår och våra organisationers fulla potential på ett hälsosamt sätt.

Jag har i ett tidigare blogginlägg skrivit om att många forskare i dag ser hjärnan som vilken muskel som helst och hur den på ett sinnligt sätt samspelar med det övriga fysiologiska systemet. Jag har också skrivit om den fysiska träningens, och då framför allt den fysiska rörelsens, positiva påverkan på utvecklingen inte bara av vår fysiska förmåga men även på vår mentala förmåga (hjärnans kognitiva funktioner). Jag har berört att den fysiska likväl som den mentala återhämtningen spelar en avgörande roll för att vi skall kunna prestera på en hög nivå i en stressfylld miljö över tid utan att bli fysiskt eller mentalt sjuka.

Kognitiv process

Det senaste årtiondet har hjärnans kognitiva processer och dess koppling till vår prestationsförmåga väckt ett allt ökat intresse inom sportvärlden men även inom den psykiatriska vården av bland annat PTSD (Post Traumatic Stress Disorder). Många studier har nyligen visat på att kognitiv träning via datorprogram och appar kan leda till avsevärd förbättring av inte bara vår kognitiva förmåga men även av vår fysiska förmåga genom att påverka vår förmåga att hantera mental likväl som fysisk belastning och olika nivåer av utmattning.

Dessa slutsatser har lett till ett ökat intresse för hur man kan ”hacka” hjärnan och dess kognitiva processer för att förändra hur vi upplever mental likväl som fysisk ansträngning och på så sätt påverka vår förmåga att prestera positivt.

Systematisk kognitiv hjärnträning

Genom kognitiv systematisk hjärnträning kan man forcera fram mental utmattning av hjärnan som över tid utvecklar vår förmåga att prestera både fysiskt och mentalt. Dessa övningar har som syfte att skapa ett tillstånd av mental utmattning över 30-90 minuter (det psykologiska tillstånd som skapas när vi utsätts för mentalt krävande uppgifter över en längre tid och konkretiseras av en subjektiv upplevelse av trötthet och brist på energi).

Dagens träningsmetoder bygger på hypotesen att utmanande kognitiva övningar över 30-90 minuter skapar en akut överbelastning i hjärnan som förändrar vår upplevelse av såväl fysisk som mental ansträngning och utmattning över tid. Tanken är att systematisk mental överbelastning i avgränsade träningspass över tid skall ge en positiv effekt på vår förmåga att prestera såväl fysiskt som mentalt.

Logiken i denna mentala träning bygger på följande antagande:

”Att den negativa effekten som akut uppstår på grund av mental överbelastning potentiellt kan bli ett träningsstimuli som först får hjärnan att anpassa sig till den nya situationen av ökad belastning och därefter blir hjärnans förmåga bättre på att hantera mental belastning och stadier av mental utmattning.” Kanske till och med reducera dessa negativa tillstånd, speciellt i stressade situationer så som tävlingar eller förändringsprocesser i näringslivet.

Kroppen anpassar sig

Vi vet sedan länge att intensiv fysisk träning skapar en akut negativ inverkan på vår fysiska förmåga att prestera men att kroppen sedan allt eftersom anpassar sig för att slutligen överkompensera, genom att skapa den muskulösa och konditionsmässiga utveckling som gör att prestationsförmågan ökar inom det område man tränat. Det är därför troligt att samma principer gäller för den kognitiva överbelastningsträningen i from av kognitiva systematiska träningspass över tid. Lika troligt är det att vi genom kognitiv överbelastningsträning skapar en förmåga att inte bara hantera mental och fysisk belastning utan även förbättra vår förmåga att prestera såväl mentalt som fysiskt.

Me-Maximilian kommer under våren att testa dessa nya revolutionerande träningsmetoder på sina elitidrottare för att därefter, när vi själva kan verifiera dess verkanskraft, introducera dem i alla våra ledarskasutvecklingsprogram. Hör av dig om du vill veta mer.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter