In Blogg

Vilken typ av mål du sätter upp för dig själv och din organisation har en avgörande inverkan på din förmåga att utforska det möjliga och förverkliga det extraordinära. Ofta pratar vi om 3 typer av mål: resultatmål, prestationsmål och processmål.

Resultatmål
I slutet finns ett hägrande slutmål och på vägen dit en serie delmål. Du har säkert själv satt upp sådana mål för din karriär, ditt idrottande eller kanske en förändring i din livsstil.

Prestationsmål
Dessa mål fungerar på samma sätt som resultatmål, till exempel ”Jag ska göra en bättre prestation än förra året”. I idrottsvärlden kan ett resultatmål betyda medalj, placering eller personligt rekord.

Processmål
Den tredje typen av målsättning innebär att vägen är allt och att slutmålet aldrig går att nå. Det kallas processmål och innebär små, korta – att göra – mål med ett högre bakomliggande syfte. Den typ av mål och process som jag och Jan Carlsson beskriver i boken For Full Potential – chefs- och ledarskap på riktigt.

Ambitioner och tydliga mål är aldrig fel, men här finns en utmaning. De här fantastiska resultaten som är menade att driva utveckling kan vara väldigt svåra att nå. Och risken är uppenbar att faktorer utanför din egen kontroll hindrar dig att nå dem. En konkurrent kan göra sitt livs lopp. Vädret sätter stop för rekordtider eller ett fall på börsen som påverkar råvarupriset kan sätta stop för rekordresultatet. Arbetsplatsen blir nedlagd, sjukdom bryter ut, alldeles för många initiativ och tiden räcker inte till. Den dagen som resultatmålen inte längre finns inom räckhåll blir det lätt att tappa sugen. Inte blir det bättre om målet ligger långt fram i tiden. Det är inte glasklart hur arbetet som utförs i januari påverkar resultatet som avgörs i november.

Det är därför det är så viktigt att tänka om. En annan gammal sanning är att så länge du gör som du alltid har gjort kommer du i bästa fall få samma resultat som tidigare. Det innebär har du inte lyckats nå de mål du satt upp eller kommit i mål med de utvecklingsinsatser du startat är det dags att ändra hur du sätter mål och hur du jobbar med dem.

I stället för att tänka stretchat mål – tänk smått och samtidigt extraordinärt. Tänk om det går att skapa en målsättning som driver dig på lång sikt och samtidigt skapar meningsfullhet, resultat och lust varje dag. Tänk på en målsättning som kopplar upp mot något som präglas av högre värden än siffror och tillfälliga omdömen, så att de aldrig riskerar att spricka på grund av förändringar i förutsättningar som du inte kan kontrollera.

I stället för att tänka på att du skall sälja si och så mycket tänk på var du kommer att vinna eller förlora matchen mot ditt långsiktiga mål. Välj ett fokusområde som gör att om du lyckas där följer alla andra resultat efter som ett brev på posten. När området är identifierat handlar det om att fokusera på hur du vinner den matchen. Att fokusera på hurdu vinner snarare än omdu vinner göra att du blir mer nyfiken och konstruktiv. Då fokuserar du på själva handlingen, på genomförandet.

Hur gör vi för att lyckas?

När du börjar att arbeta med processmål får de gärna vara extremt avgränsade i början, det vill säga att du fokuserar på en dag i taget eller på en vecka etc. De får gärna vara så avgränsade att det nästan känns löjligt. Kraften från processmål kommer dels från förhoppningen att nå dem men också från den kontinuerliga måluppfyllelsen som sker dagligen. Att påbörja en process, oavsett vart och hur långt den leder, räcker för att du skall känna glädje av genomförandet.

Men meningen med processmål är inte enbart att må bra och trivas utan framför allt att du skall komma någon vart och bli så bra som du kan. Processmål är en av grundbultarna i resan som utforskar det möjliga och förverkligar det extraordinära. Rätt typ av mål kan driva dig långt samtidigt som det skänker dig mening, resultat och lust varje dag. Denna typ av mål syftar till att förverkliga något av högre värde än bara siffror och omdömen. Det riskerar aldrig att spricka på grund av förändringar i förutsättningar utanför din kontroll.

Här kommer det extraordinära in, visionen. Visionen är så högt uppe i det blå att den nästan känns helt onåbar. Vi har vågat sätta ett mål som vi inte vet hur vi skall förverkliga. Det extraordinära målets syfte är inte i första hand att bli uppfyllt utan syftar till att staka ut processernas riktning som tillåter oss att utforska det möjliga. Det fina med att sätta processmål som leder ett litet steg närmare det extraordinära resultatet är att du belönas rikligt ur kroppens eget förråd av lyckopiller samtidigt som du gör snabba framsteg. Det hänger samman med teorin om självbestämmande. När du upplever en uppgift som rolig och lustfylld och utförandet av den följer dina värderingar ökar ditt engagemang. En process som leder dig närmare din vision skapar just den sortens starka inre autonoma driv.

Vid denna typ av målsättning frigörs kroppens egentillverkade amfetamin (dopamin) till blodet för varje steg i rätt riktning. Processens omfattning spelar mindre roll. Det är löftet om att sätta en bock i kanten eller att klara en nivå som triggar dopaminkicken. Avklarat! Att dopaminet kallas för kroppens egentillverkade amfetamin skvallrar om vilken stark energi framåt det ger. Kraften uppstår redan när vi påbörjar processen (genom att sätta vårt extraordinära resultat) och driver hela vägen. Blotta utsikten av att genomföra processen är tillräcklig för att dopaminet skall slå till – och ger extraskjuts i själva utförandet. Har vi en gång upplevt ett sådant rus kan vi gå långt för att få göra det igen. Kicken ger oss motivation, uthållighet och glädje. Med dagliga tillskott blir det skönare och roligare att försöka nå hela vägen.

Med endast långsiktiga mål blir det långt mellan dopaminkickarna. Därför upplevs de målen som jobbigare att nå, med ökad risk för att motivationen tryter som följd. Den som borrar in blicken i ett framtida resultat löper risken att drabbas av prestationsångest när dagen väl kommer. Tankar som ”tänk om jag misslyckas” och ”jag måste lyckas, jag bara måste lyckas” är hämmande på många sätt. Den som fokuserar på nästa process slipper sådan ångest.

Vi har det i oss från det vi är små att resultat och prestation betyder allt. Se dig bara omkring. Treåringar tävlar om vem som kommer först ner i vattnet på stranden. I skolan varje dag tävlar vi om vem som är först till matkön etc. Det kommer naturligt, och förstärks sedan med fostran. Vi fortsätter som vuxna att sträva efter resultat, försäljningsrekord på jobbet eller personbästa på maraton. Dessa yttre former av målsättningar leder inte sällan till att målen uppnås. Tyvärr har studier också sett att yttre resultat- och prestationsmål sällan överträffas. När uppgiften är genomförd tryter motivationen. Inre målsättningar som bygger på värderingar, egen vilja och självbild får däremot ständigt nytt bränsle. Därför får mål som bygger på vision, extraordinära resultat och värdegrund mer långsiktigt positiva effekter än de som syftar till något specifikt som skall avklaras.

Många ledare och för den delen tränare har ännu inte insett att den resultatinriktade sidan hos oss sällan behöver förstärkas ytterligare. Vi har det i oss från början. Ytterligare hets kring resultat som bonusar eller tystnad och utfrysning får en direkt förödande effekt på den inre motivationen. Det gör att vi tvingas se oss som förlorare den dagen resultaten går oss emot. Man rankas sämre än sina kollegor. Den typen av känslor leder inte till något gott på lång sikt.

Vi har en stark känsla för resultat men desto svårare att ta till oss långsiktiga mål, även om de bara ligger 2-3 år bort i tiden. När man frågar människor vad som är ett bra mål svarar de oftast ”något som taggar mig”. Det som får mig att borra blicken i framtiden och bara köra. Vi blir sällan passionerade av yttre logik utan av något som tilltalar våra inre drivkrafter.

När du utforskar dina delprocesser på väg mot din vision (extraordinära resultat) så fråga dig: Gjorde jag det möjliga eller bara det nödvändiga eller kanske till och med bara det minsta möjliga? Hemligheten ligger i att hela tiden sätta upp små små processer på vägen mot visionen (extraordinära resultat).

Min erfarenhet är att processer kopplade till en tydlig vision (extraordinärt resultat) med ett starkt inre ägarskap skapar ett enormt driv i en organisation. Nyckeln till att uppnå det drivet är att allt fokus ligger på processen. Resultatet är inte lika viktigt, och all systematisk återkoppling handlar om processen. Då börjar medarbetarna tänka i processer och självmant tränar och arbetar hårt drivna enbart av ivern att utvecklas

Vi på Me-Maximilian har 25 år erfarenhet av att hjälpa våra klienter att sätta och förverkliga extraordinära mål på ett sätt som skapar meningsfullhet, rörelse och lust varje dag genom att fokusera på vägen och inte målet.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter