In Blogg

Me-Maximilian hjälper individer att förverkliga sin verkliga potential och utforska det nya på ett hållbart och effektivt sätt

Me – Maximilian har 25 års erfarenhet av att utveckla och jobba med de mest kraftfulla verktygen i världen för att hjälpa kunderna att omfamna sina rädslor tills de inte längre skrämmer dem och därigenom nå sin fulla potential genom att vara fullt ut närvarande mentalt, fysiskt och emotionellt.

När jag väl tillåtit mig att sätta upp ett mål utan givna lösningar, tillåtit mig att se och acceptera hela den relevanta verkligheten i förhållande till målet samt formulerat den framtid som förverkligar mitt mål har jag svarat på två viktiga frågor i alla utvecklingsprocesser nämligen varför och vad. Nu återstår bara den viktigaste frågan; hur gör jag då?

Våga agera annorlunda

En välbeprövad sanning är att så länge som jag alltid gör som jag alltid gjort så får jag i bästa fall samma resultat som jag vanligt. Det innebär att om jag vill ha andra resultat måste jag agera annorlunda. Utmaningen här är sällan att komma på vad man behöver förändra utan utmaningen ligger nästan alltid i att orka våga släppa strategier som fram tills nu varit framgångsrika. Strategier och förhållningssätt som efterhand blivit en del av min personlighet. Att göra nytt utan att släppa det gamla blir inte uthålligt, det skapar inte verklig utveckling och det förverkligar inte din eller din organisations verkliga potential.

Vad är då hemligheten i att åstadkomma denna förändring?

Det handlar om att göra annorlunda i små steg och initialt göra detta i en säker och trygg miljö. Blir stegen för stora eller miljön är för osäker slår rädslorna till och vi återgår till våra gamla trygga och kända strategier. Det handlar om att göra annorlunda i små steg över tid. Det hjälper inte att gå till gymmet en dag, att träna sin mentala förmåga en gång eller att träna sin förmåga att samarbeta med andra en gång. Det handlar om att träna eller testa små förändringar hela tiden. Sista hemligheten är att våga och nyfiket utforska resultaten av träningen eller testerna. Här är det viktigt att inte syssla med rätt eller fel, bra eller dåligt, utan att bara orka se gjorde jag/vi det vi var överens om? Hur upplevde jag/vi det? Och vilka resultat gav det? Då utforskandet av det möjliga i framtiden innebär att det inte finns något facit kan vi inte använda de gamla bedömningsverktygen eller lärandet för att trigga krafterna i våra rädslor och obehag i att göra nytt och våga att ta en risk i att utforska vår egen inkompetens.

Ett fel som många gör är att sjösätta allt för många stora förändringar på samma gång. Detta leder ofrånkomligen till att jag som individ eller organisation inte orkar förverkliga dem. Motståndet blir allt för stort inte bara för att så mycket behöver göras nytt utan framför allt för att jag/vi då måste släppa taget om så mycket så snabbt. Det blir som att göra en personlighetsförändring på 6 mån.

Vi kan hjälpa dig och din organisation

Me – Maximilian har 25 års erfarenhet av hur vi skapar varaktiga beteende förändringar hos människor. Vi har 25 års erfarenhet av att hjälpa våra kunder att våga släppa det gamla och utforska det nya på ett hållbart och effektivt sätt. Utmaningen ligger i att många av de beteendemönster och tankemönster som styr individen eller organisationen ligger så djupt förankrat att det inte hjälper att bara bli medveten om hur jag gör och hur jag borde göra.

Vanlig coaching eller terapeutiska metoder är sällan tillräckligt effektiva för att fungera i den utmanande värld som elitidrottare och executives befinner sig i. Avgörande för om dessa verktyg skall hålla är att coachen har förmåga att skapa en relation till individen som bygger psykologisk trygghet utan att den skapar ett beroendeförhållande som hindrar effektiviteten i processen eller individens förmåga att bli självständig.

Me – Maximilian hjälper dig att förverkliga din sanna potential genom att tillhandahålla kraftfulla verktyg och ett tryggt klimat som gör att du vågar omfamna dina rädslor och släppa dina gamla tanke- och beteendemönster som inte längre fungerar i den situation du befinner dig i och i stället tillåter dig att fritt utforska nya och mer framgångsrika tanke- och beteendemönster.

Vi kallar det affärsdriven psykologi med rötterna i elitidrotten.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriva din sökfras här och tryck enter